16-06-05

Bruschetta con fragole e olive (Bruschetta met aardbeien en olijven)

Net als bij Francine is het bij Sigrid  een beetje de omgekeerde wereld.   Een Vlaamse die beter Italiaans (maar niet alleen Italiaans) kookt dan de meeste Italianen.  27 jaar geleden werd ze geboren in Oostende.   Nu woont ze in Rome.  Haar man is universiteitsprofessor in Sassari , in Sardinië en zelf heeft ze een weblog : il Cavoletto di Bruxelles  (Brussels spruitje).   Alle recepten maakt ze zelf klaar en ook de adembenemende foto's zijn van haar hand.   Je moet zeker eens langsgaan.   Ook al zijn de recepten in het Italiaans, bij het bekijken van de foto's alleen al, komt het water je zo in de mond. 

Op zoek naar een originele, intrigerende,  maar vooral frisse snack, kwam ze uit bij deze bruschetta met aardbeien en olijven :

Ingrediënten :
200 gr aardbeien - 100 gr zwarte olijven - brood - 10 blaadjes verse basilicum - 1 lepel balsamicoazijn - 2 lepels rode wijnazijn - 2 lepels olijfolie - een snuifje zout en witte peper

Bereiding :
Was de aardbeien en snijd ze in blokjes.   Snijd ook de olijven in blokjes en meng ze met de aardbeien.   Maak ze aan met de 2 azijnsoorten, de olie, peper en zout. 

Rooster de sneetjes brood.   Snijd ze in rechthoeken en leg er enkele lepels van het aardbeienmengsel op.  Werk af met fijngehakte basilicum.   En daarbij drink je natuurlijk ...sprankelende bubbels.:
Buon appetito!

Met dank voor het recept en  de foto : il Cavoletto di Bruxelles

10:01 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.