19-05-05

Rit 18 : Chieri - Torino (Gevulde perziken)


Winnaar : Ivan Basso

Roze trui : Paolo Savoldelli
Groene trui (bergprijs) : José Rujano Guillen
Blauwe trui (Intergiro-tussensprinten) : Paolo Bettini
Paarse trui (puntenklassement) : Stefano Zanini

Pesche ripiene (Gevulde perziken) 

Ingrediënten : 
4 perziken - 40 gr amandelkoekjes - 40 gr suiker - 15 gr gepelde amandelen - 10 gr cacao - 1 ei - 2 dl muskaatwijn - 50 gr boter

Bereiding : 
Warm de oven voor op 220°C.
Was de perziken en droog ze goed af.  Snijd ze in twee en haal de kern eruit.
Haal met een lepeltje een beetje van het vruchtvlees uit de perziken.  Zet het vruchtvlees opzij.
Verkruimel de koekjes.  Hak de amandelen fijn.
Maak een mengsel met het vruchtvlees van de perziken, de koekjes, de amandelen, suiker, het ei en de cacao.
Verdeel dit mengsel over de halve perziken.
Boter een ovenschotel in.  Leg er de perziken in.  Besprenkel met de wijn en zet in de oven.  Laat ca. 3 kwartier bakken.
Dien warm of koud op.


Buon appetito!

10:07 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.