19-05-05

Rit 17 : Varazze - Limone Piemonte (citroenpudding)


Winnaar : Ivan Basso

Roze trui : Paolo Savoldelli
Groene trui (bergprijs) : José Rujano Guillen
Blauwe trui (Intergiro-tussensprinten) : Paolo Bettini
Paarse trui (puntenklassement) : Stefano Zanini

Budino di limone (Citroenpudding) 

Ingrediënten : 
2 citroenen - 150 gr zoete amandelen - 6 eieren - 50 gr poedersuiker - 1 glaasje likeur naar keuze - boter - bloem

Bereiding : 
Kook de citroenen ca. 1 uur in water.  Spoel ze af onder koud water en zeef ze.  Pel de amandelen, rooster ze, hak ze fijn en voeg ze bij de citroenen.  Meng de eierdooiers onder het mengsel, samen met de likeur, de tot sneeuw geklopte eiwitten en de suiker.
Wrijf een puddingvorm in met boter en bloem.  Giet er het mengsel in en bak ca. 30 minuten in de oven.  Dien koud of lauw op.

 
Buon appetito!

09:57 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.