18-05-05

Rit 14 : Neumarkt - Livigno (Tagliatelle met eekhoorntjesbrood)

Winnaar : Ivan Parra
Roze trui : Paolo Savoldelli
Groene trui (bergprijs) : José Rujano Guillen
Blauwe trui (Intergiro-tussensprinten) : Sven Krauss
Paarse trui (puntenklassement) : Danilo Di Luca

 

 

 Tagliatelle con porcini (Tagliatelle met eekhoorntjesbrood)

Ingrediënten : 
300 gr witte bloem - 3 eieren - 150 gr vers eekhoorntjesbrood (of 25 gr gedroogde porcini) - 50 gr boter - 300 gr gepelde tomaten - 1 teentje look - gehakte peterselie - 100 gr parmezaan - zout

Bereiding :
Maak een kuiltje in de bloem.  Breek de eieren erin.  Kruid met zout en meng de eieren met een vork door de bloem.  Bewerk het deeg en rol het uit op een ingebloemd werkvlak.
Snijd er tagliatelle van en laat ze minstens 1 uur drogen.
Maak de saus door de in schijfjes gesneden paddestoelen te bakken in de boter met de look en de peterselie (Als je gedroogd eekhoorntjesbrood gebruikt, moet je dit eerst enkele uren laten weken in lauw water.  Voeg de gezeefde tomaten toe.  Laat een halfuurtje inkoken.
Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar.  Giet af enmeng ze onder de saus.  Bestrooi met parmezaan.

Buon appetito!

20:20 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.