18-05-05

Rit 12 : Alleghe - Rovereto (Strangolapreti)

Winnaar : Alessandro Petacchi
Roze trui : Ivan Basso
Groene trui (bergprijs) : José Rujano Guillen
Blauwe trui (Intergiro-tussensprinten) : Sven Krauss
Paarse trui (puntenklassement) : Paolo Bettini

Strangolapreti 

Ingrediënten :
500 gr snijbiet (mag ook met spinazie) - 400 gr oud brood - ca. 250 gr melk - 2 eieren - witte bloem - zout

Bereiding :
Snijd het brood in blokjes, week het in de melk en leg er dan een bord of een deksel op waarop je een gewicht legt. Laat het zo enkele uren weken. (opletten dat je niet al te veel melk gebruikt, zodat het brood niet "zwemt" in de melk. Giet eventueel de overtollige melk weg)

Maak de bladeren van de snijbiet of de spinazie schoon, meng ze met het brood en draai alles door een groentenzeef. Voeg daar de eieren en het zout bij. Meng alles heel goed dooreen. Leg dit mengsel dan op een met bloem ingewreven werkvlak. Zorg dat ook je handen goed ingebloemd zijn. Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken. Rol elk stuk uit en vorm dan vingerdikke rolletjes. Vervolgens snij je blokjes (de gnocchetti of strangolapreti) van 2-3 cm. Kook ze dan met enkele tegelijk in kokend water met deksel op de pan. De gnocchi zijn klaar als ze bovendrijven (meestal 5 - 10 minuten).

Bij het maken van gnocchi is het belangrijk dat je voortdurend de gnocchi zelf, het werkvlak en je handen met bloem bestuift.
De typische vorm krijg je door stukjes van 2 - 3 cm te nemen. Je neemt een vork met lange tanden en de holle kant naar je toegekeerd. Dan neem je de 'gnocchi' en je drukt ze met je duim stevig tegen de tanden van de vork. Dan laat je ze naar beneden 'glijden' tot aan de steel. De ribbels die je zo krijgt zorgen ervoor dat de saus die je erbij serveert goed opgenomen wordt door de gnocchi.

Deze strangolapreti kan je nu opdienen met gesmolten boter met wat parmezaan en salie.

Buon appetito!

10:32 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.