18-05-05

Rit 11 : Marostica - Zoldo Alto (Spätzle)

Winnaar : Paolo Savoldelli
Roze trui : Ivan Basso
Groene trui (bergprijs) : José Rujano Guillen
Blauwe trui (Intergiro-tussensprinten) : Sven Krauss
Paarse trui (puntenklassement) : Robbie Mc Ewen

Spätzle


Ingrediënten :
300 gr gekookte spinazie, uitgeknepen en gepureerd - 300 gr bloem - 120 ml spuitwater of melk - 3 eieren - zout - peper - nootmuskaat
Saus : 1 nootje boter - 2 dikke sneden gekookte ham - 1 glas witte wijn - 1 glas room - parmezaan - peper - zout

Bereiding :
Maak een mengsel van de spinazie, de bloem, de eieren, het water of de melk, zout, peper en nootmuskaat.  Laat ca. een half uur rusten.  Maak dan met een lepel bolletjes van het mengsel en kook ze in kokend water.  Zodra ze bovenkomen drijven, haal je ze uit met een schuimspaan en spoelt ze af onder koud water.  Laat uitlekken.
Snijd de ham in blokjes.  Bak ze in de boter.  Overgiet met de wijn.  Laat wat verdampen.  Voeg de room, zout en peper toe.  Leg de gnocchetti erin, bestrooi met wat parmezaan en meng goed dooreen.

Buon appetito!

10:20 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.