18-05-05

Rit 10 : Ravenna - Rossano Veneto (Risi e Bisi)

Winnaar : Robbie McEwen
Roze trui : Danilo Di  Luca
Groene trui (bergprijs) : Koldo Gil Perez
Blauwe trui (Intergiro-tussensprinten) : Sven Krauss
Paarse trui (puntenklassement) : Robbie Mc Ewen

Risi e bisi (Rijst met doperwten)


Ingrediënten :
ca. 1 kg erwten (250 gr gedopte erwten) - ca. 1 liter kippebouillon - 80 gr boter - 1 ui - 120 gr pancetta (buikspek) - 300 gr risottorijst - 1 dl droge, witte wijn - parmezaan - peper - zout - peterselie

Bereiding :
Spoel de peulerwten goed af. Dop de erwten. Houd ze apart.  Kook de peulen ca. 25 minuten in licht gezouten water. Giet af en pureer ze door een groentenzeef.
Verwarm de bouillon in een grote pan. Doe er de peulenpuree bij.
Laat 50 gr boter smelten. Fruit de fijngesnipperde ui hierin bak de blokjes pacetta. Voeg dan de rijst toe. Schep ca. 3 minuten om. Besprenkel met de wijn en als de wijn geabsorbeerd is, voeg dan de erwten toe en schep nog eens 3 minuten om.
Voeg dan geleidelijk de warme bouillon toe, tot de rijst gaar is.
Haal de pan van het vuur. Maak de rijst aan met 30 gr boter en parmezaan. Breng op samaak met peper en zout en bestrooi met peterselie.

Buon appetito!

09:25 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.