15-05-05

Rit 8 : Lamporecchio - Firenze (Bistecca alla fiorentina)

Winnaar : David Zabriskie
Roze trui : Danilo Di  Luca
Groene trui (bergprijs) : Koldo Gil Perez
Blauwe trui (Intergiro-tussensprinten) : Sven Krauss
Paarse trui (puntenklassement) : Danilo Di Luca

Bistecca alla fiorentina


Ingrediënten :
per persoon : 1 T-bone steak (entrecote of lendebiefstuk) van ca. 300 - 400 gr - grof zout - peper - kruiden naar keuze - olijfolie

Bereiding :
De biefstukken moeten ca. 4 - 5 cm dik zijn. Het lekkerst is als U ze op houtskoolvuur klaarmaakt.
Bak het vlees 5 - 6 minuten aan elke zijde.  Vooraleer op te dienen, bestrooi je ze met grof zout en peper en eventueel kruiden naar keuze.  Giet er een scheutje goede olijfolie over.
Voor een Florentijn is het een regelrechte schande om een doorbakken steak te serveren.  Het vlees moet aan de buitenkant een mooi gegrild uiterlijk hebben, maar binnenin zacht en seignant zijn.
Je kan er paprika's en courgettes bij serveren.  Snijd de groenten in reepjes en bak ze enkele minuten in de olijfolie.

De echte bisteccia fiorentina eet je nog bij :
Ristorante Toto'
b.go ss Apostoli 6/r
50123 Firenze
Tel. 055212096
gesloten op : woensdag

Tratoria ZA-ZA
Piazza Mezrcato Centrale 226/R
Firenze
Tel. 055 215411

Buon appetito!

 

                                                   ;                                                        ;                                              

21:00 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.