14-05-05

Rit 7 : Grosseto - Pistoia (Soep van Pistoia)

Winnaar : Koldo Gil Perez
Roze trui : Danilo Di  Luca
Groene trui (bergprijs) : Koldo Gil Perez
Blauwe trui (Intergiro-tussensprinten) : Sven Krauss
Paarse trui (puntenklassement) : Danilo Di Luca

Carcerato (gevangenissoep)

Dit typische gerecht uit Pistoia dankt zijn naam : carcerato (gevangene) aan het feit dat lang geleden het slachtafval van de gemeentelijke slachthuizen in de rivier Brana geworpen werden.  Langs deze rivier stonden er gevangenissen en de "bewoners" ervan vroegen om dit vlees te mogen gebruiken.  Ze kookten het in water en aten er droog brood bij.  En een specialiteit uit Pistoia was geboren!


Ingrediënten :
250 gr oud brood - ca. 250 gr kalfsingewanden - slachtafval : poten, staart,... - 1 ui - 1 wortel - 1 selderstengel - 2 tomaten - geraspte pecorino - olijfolie - peper - zout

Bereiding :
Maak een bouillon met het vlees, de groeten en ca. anderhalve liter water.  Kook dit lang en filter de bouillon. 
Rooster het brood en giet de bouillon erover.   Op het einde voeg je wat olijfolie toe en bestrooit met veel kaas en peper.

Sommigen filteren de bouillon niet en voegen witte wijn en salie toe om het gerecht wat "rijker" te maken.

Buon appetito!

21:36 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.