13-05-05

Rit 6 : Viterbo - Marina di Grosseto (Zalmcarpaccio)

Winnaar : Robbie McEwen
Roze trui : Paolo Bettini
Groene trui (bergprijs) : José Rujano Guillen
Blauwe trui (Intergiro-tussensprinten) : Sven Krauss
Paarse trui (puntenklassement) : Robbie Mc Ewen


Carpaccio di salmone (zalmcarpaccio)

Ingrediënten :
800 gr verse zalmfilet - 1 koffielepel grof zout - olijfolie - het sap van een citroen - citroen voor de versiering - 1 koffielepel verse tijm - 1 koffielepel groene peperbollen - basilicumblaadjes 

Bereiding :
Snijd de zalmfilet in heel fijne schijfjes.   Plet het zout met de helft van de peper fijn in een vijzel en meng met de tijm.
Meng de olijfolie met het citroensap.   Voeg er het kruidenmengsel bij en roer goed dooreen met een vork.
Leg de zalmsneetjes op een schotel en overgiet met het oliemengsel tot alles goed bedekt is.   Dek af met plastiekfolie en laat minstens 3 uur rusten in de koelkast.
Haal de zalm uit de koelkast. Vooraleer op te dienen leg je er de rest van de peperbolletjes op, je overgiet met nog wat olijfolie en versiert de schotel met citroenschijfjes en basilicumblaadjes.

Buon appetito!

Recept : Cookaround

 

 

                                  

18:58 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.