08-05-05

Giro, proloog : penne alla calabrese

Proloog : Reggio di Calabria

Winnaar : Lancaster Brett
Roze trui : Lancaster Brett

 

Penne alla calabrese
Ingrediënten :
400 gr penne - 2 ansjovisjes - 100 gr groene olijven - 100 gr zwarte olijven - 30 gr kappertjes - 150 gr tonijn - 500 gr tomatenpuree - oregano - pecorino - zout - peper - 3 eetlepels olijfolie - 1 teentje look

Bereiding :
Warm de olijfolie op en fruit het geplette teentje look hierin. Los de 2 ansjovisjes hierin op.
Ontpit de olijven en hak ze fijn, samen met de kappertje en tonijn. Doe alles bij de ansjovisjes. Na enkele minuten voeg je de tomatenpuree, peper, zout en wat oregano toe. Laat 10 minuten sudderen.
Kook de pasta beetgaar. Giet af en meng onder de saus.
Schep over in voorverwarmde borden en dien op met pecorino.

Buon appetito!

 

                                          

20:28 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.