29-01-04

Fabio Campoli, televisiekok bij Raiuno, lust ook wel een pannenkoek

Fabio Campoli, televisiekok houdt ook wel van pannenkoeken .
We zouden deze kok gerust de Italiaanse Piet Huyzentruyt kunnen noemen. Hij werkt als televisie-kok op Raiuno in het programma Unomattina elke zaterdag en zondag van 6.45 tot 10.20 uur. Na zijn studies aan de hotelschool van Marino., is hij barman geweest, keukenhulp, kok ,souschef en tenslotte chefkok. Nu werkt hij als consulent voor grote instellingen en hotels, in televisieprogramma's, geeft les aan de hotelschool, en is de auteur van enkele zeer geslaagde boeken over de keuken. Bovendien is hij ook raadgever bij de Italiaanse Vereniging van Chefkoks. Niet de eerste de beste dus. Ik ben dan ook ontzettend blij dat ik zijn recepten mag vertalen.
Vermits het volgende week Maria Lichtmis is en er dus pannenkoeken op tafel komen, heb ik gekozen voor een apart receptje met hartige pannenkoeken.:

Fagottini di crespelle ripieni di ricotta e pistacchi con vellutata di parmigiano (Hoorntjes van gevulde pannenkoeken met ricotta en pistachenoten met een parmezaanroomsaus)


Voor 4 personen heb je nodig :
2 dl vloeibare room - 60 gr parmezaan - 1 liter gezeefde tomatensaus - olijfolie extra vergine

voor 12 pannenkoeken :
2 eieren - 200 gr melk - 100 gr bloem - een snuifje zout.
Je mengt alles goed samen tot je een glad en vloeibaar deeg hebt.
voor de vulling :
200 gr ricotta - 50 gr parmezaan - een snuifje peper - 50 gr gehakte pistachenoten - 2 blaadjes basilicum - zout

Bereiding :
In een antikleefpan doe je een beetje boter, een pollepel pannenkoekendeeg en je bakt de pannenkoeken aan beide zijden tot alle deeg opgebruikt is.
Doe de ricotta in een kom met de pistachenoten, de gehakte basilicum, de parmezaan en een snuifje zout en meng alles goed dooreen.
Vul de pannenkoeken met dit mengsel. Daarover giet je dan de saus die je gemaakt hebt door de room en de parmezaan samen op te warmen. Laat het geheel nu 10 minuten gratineren in een oven van 180°C. Als de pannenkoeken gegratineerd zijn serveer je ze met een eenvoudige tomatensaus met basilicum.


Buon appetito!


Recept vind je op : Spaghettitaliani . Het is een recept van chefkok Fabio Campoli

12:10 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.