30-12-03

Italië in miniatuur (aperitiefhapjes)

Als ik kijk bij de zoekmachines hoe de bezoekers hier op deze site terechtkomen, dan zijn er nogal wat mensen op zoek naar aperitiefhapjes. Daarom geef ik nog enkele suggesties voor een Italiaanse aperitief. Op kerstavond heeft mijn schoonmoeder trouwens ook gezorgd voor een lekkere Italiaanse tint. Deze hapjes wil ik jullie dan ook niet onthouden. Voor wat inspiratie kijk bij : aperitiefhapjes
Buon appetito!

10:50 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-12-03

Dolcitalia.net

Dolcitalia.net is een Italiaanse website, volledig gewijd aan de lekkere nagerechten, die Italië rijk is. Je vindt er zowel desserts van professionele patissiers, als ook heel veel ingezonden gerechten van de meer dan 700 bezoekers per dag. Op de pagina :Italiaanse nagerechten geef ik jullie enkele receptjes.
Buon appetito!

Bron : Dolcitalia.net.

17-12-03

Kerstmis aan tafel

Kerstmis betekent in Italië feest vieren samen met de familie, liefst met mamma en babbo, i nonni, nipoti, kortom met zoveel mogelijk mensen. Op de "vigilia", de vooravond wordt er dan ook flink gegeten en gedronken. Er komen een eindeloze reeks hapjes en gerechten op tafel. En natuurlijk ontbreekt ook "Babbo Natale", de kerstman niet met zijn pakjes.
Hieronder geef ik U enkele gerechtjes om een vegetarische Kerst op zijn Italiaans te vieren. Heb je liever een stukje vlees erbij? Neem dan zeker eens een kijkje op pastasite.nl. Samen met Linda hebben we enkele suggesties voor een Italiaansgetint kerstmaal. Veel plezier en onze beste wensen voor een heel geslaagd kerstfeest..
Buon appetito!

16:32 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Antipasti (apertiefhapjes)

Als apertiefhapje krijg je heel vaak crostini. Dit zijn geroosterde stukjes brood. Je kan ze uit sneden oud brood snijden, in vierkantjes, rondjes of met speciale vormpjes uitsteken. Je kan ook dunne sneetjes ciabatta of stokbrood gebruiken en dan beleggen naar keuze :
Crostini con asparagi : 300 gr aspergepunten – 30 gr parmezaan – 4 sneden brood – 30 gr boter. Je laat de aspergepunten 10 minuten koken in water en daarna laat je ze nog eens 10 minuten stoven in de boter. Rooster het brood in de oven of in een pan met boter. Leg op elke crostini wat asperges, overstrooi met parmezaan en giet er wat boter van de asperges over. Gratineer in een warme oven.
Crostini piccanti al pomodoro (pikante toast met tomaat) : oud brood – boter – ½ ui - gember – melk – 1 eierdooier – enkele gepelde (of verse) tomaten. Snipper de ui en laat die glazig worden in de boter, doe er de fijngesneden gember en de gepelde en in stukjes gesneden tomaten bij. Laat dit alles nu koken, tot je een dikke saus hebt. Op het einde voeg je een wolkje melk bij. Haal de pan van het vuur en doe er de eierdooier bij. Blijf goed roeren. Leg dit mengsel op een warme crostini. Leg nog even in de oven en dien op.
Crostini piccanti (pikante toastjes) :geroosterd brood– 2 ansjovis – 2 hardgekookte eieren – peterselie – kappertjes. Rooster het brood. In een vijzel plet je de ansjovis met de eigelen – peterselie - kappertjes . Leg dit mengsel op de toastjes. Versier met het fijngesneden eiwit en een augurkje.
Je kan hier natuurlijk eindeloos varëren : een schijfje mozzarella met wat blokjes tomaat en een blaadje basilicum of je maakt een pesto of een tapenade. Je kiest maar!
Buon appetito!

16:08 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |