17-12-03

Antipasti (apertiefhapjes)

Als apertiefhapje krijg je heel vaak crostini. Dit zijn geroosterde stukjes brood. Je kan ze uit sneden oud brood snijden, in vierkantjes, rondjes of met speciale vormpjes uitsteken. Je kan ook dunne sneetjes ciabatta of stokbrood gebruiken en dan beleggen naar keuze :
Crostini con asparagi : 300 gr aspergepunten – 30 gr parmezaan – 4 sneden brood – 30 gr boter. Je laat de aspergepunten 10 minuten koken in water en daarna laat je ze nog eens 10 minuten stoven in de boter. Rooster het brood in de oven of in een pan met boter. Leg op elke crostini wat asperges, overstrooi met parmezaan en giet er wat boter van de asperges over. Gratineer in een warme oven.
Crostini piccanti al pomodoro (pikante toast met tomaat) : oud brood – boter – ½ ui - gember – melk – 1 eierdooier – enkele gepelde (of verse) tomaten. Snipper de ui en laat die glazig worden in de boter, doe er de fijngesneden gember en de gepelde en in stukjes gesneden tomaten bij. Laat dit alles nu koken, tot je een dikke saus hebt. Op het einde voeg je een wolkje melk bij. Haal de pan van het vuur en doe er de eierdooier bij. Blijf goed roeren. Leg dit mengsel op een warme crostini. Leg nog even in de oven en dien op.
Crostini piccanti (pikante toastjes) :geroosterd brood– 2 ansjovis – 2 hardgekookte eieren – peterselie – kappertjes. Rooster het brood. In een vijzel plet je de ansjovis met de eigelen – peterselie - kappertjes . Leg dit mengsel op de toastjes. Versier met het fijngesneden eiwit en een augurkje.
Je kan hier natuurlijk eindeloos varëren : een schijfje mozzarella met wat blokjes tomaat en een blaadje basilicum of je maakt een pesto of een tapenade. Je kiest maar!
Buon appetito!

16:08 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.